منظور از فریم ورک چیست و چه کاربردی دارد؟
منظور از فریم ورک چیست و چه کاربردی دارد؟
در ابتدا، قبل از توضیح فریم ورک بهتر است بدانید Framework به زبان انگلیسی به معنای چهارچوب است. فریم ورک framework یک نرم افزار کاربردی است که به برنامه نویسان در توسعه اپلیکیشنهای جدید و نوین کمک میکند. فریم ورک یا چارچوب نرم افزاری، مجموعهای از کدها، کتابخانهها، ابزارها و رابط برنامهنویسی کاربردی (API) است که توسعهدهندگان نرمافزار با استفاده از آن میتوانند به توسعه برنامههای نرمافزاری بپردازند. در فریم ورک کدها با قواعد خاصی از قبل نوشته شدهاند تا برنامه نویسان از کتابخانههای آماده استفاده کنند و زمان کمتری را صرف کدنویسی کنند.
اگر بخواهیم فریم ورک را به زبان سادهتر شرح دهیم، فریم ورک نوعی الگو، طرح و یا ساختار مفهومی است که از ایجاد خطاهای احتمالی در برنامه نویسی در حین کد نویسی زیاد جلوگیری میکند.
چرا از Framework استفاده میشود؟
نوشتن یک کد از ابتدا کاری خسته کننده و پر از خطاهای احتمالی است. چرا که کدهای ایجاد شده باید تست شده، بدون اشکال و خطا باشند. بنابراین، کار کردن با چهارچوبهایی که نیازهای برنامه نویسان را برطرف کند، خطاهای احتمالی را برطرف کند و روند کدنویسی را سهل کند یک نیاز اساسی خواهد بود.
مزایای فریم ورک
- پیکربندی بهتر
- کاهش طول کد
- بسیاری از فریم ورکها اوپن سورس و رایگان هستند.
- تست کد نوشته شده در فریم ورک توسط برنامه نویس امکان پذیر است و اشکال زدایی آن آسان میباشد.
- فریمورکها به افزایش بهره وری کمک میکنند. این امر به این دلیل است که فریمورکها شامل الگوها و بهترین شیوههای توسعه نرمافزار هستند و کمک میکنند تا افراد کد خود را سریعتر و کارآمدتر بنویسند.
- فریمورکها میتوانند زمان و هزینه توسعه برنامههای نرمافزاری را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. از آنجایی که فریمورکها شامل کدهای از پیش تعریف شدهای هستند، توسعهدهندگان میتوانند از آنها برای انجام وظایف تکراری استفاده کنند و به صرفه جویی زمان بسیار کمک میکند.
- یک فریم ورک خوب به طور مداوم برای آسیبپذیریها آزمایش و اصلاح میشود و ارتقا مییابد تا کتابخانههای کد امن، APIها و مؤلفههای نرمافزاری را در اختیار توسعهدهندگان قرار دهد.
معایب فریم ورک
علاوه بر مزایای قابل توجهی که فریم ورکها دارند، ممکن است معایبی نیز داشته باشند که برنامه نویسان را دچار تردید کنند. این معایب شامل موارد زیر هستند.
- فریم ورکهایی که به صورت رایگان ارائه میشوند، معمولاً پشتیبانی خوبی ندارند و یکی از معایب اصلی آنها این موضوع است.
- فریم ورکها معمولاً شامل کدهای زیادی هستند که به طور پیشفرض بارگذاری میشوند، حتی اگر تمامی این کدها مورد نیاز برنامهی شما نباشد. این موضوع میتواند باعث کند شدن برنامهی شما شود.
- فریم ورکهای پیچیده میتوانند برای یادگیری و استفاده در ابتدا دشوار باشند و توسعه دهندگان مبتدی باید زمانی را برای یادگیری آن اختصاص دهند.
- فریم ورکها به صورت استانداردی طراحی شدهاند و خیلی انعطاف پذیر نیستند. به همین علت، بهتر است از فریم ورکی استفاده کنید که با برنامههای شما کاملاً همسو باشد.
- همانطور که به آن اشاره نمودیم، فریم ورکها اپن سورس هستند و میتوان آنها را در اختیار دیگران قرار داد. به همین دلیل، افراد میتوانند به راحتی در آنها تغییرات مد نظرشان را ایجاد کنند که امن نیست.
انواع فریم ورک
فریم ورکها را میتوان برای توسعه وب سایتها، برنامههای کاربردی تلفن همراه، علم داده و موارد دیگر استفاده کرد. در این قسمت برخی از فریمورکهای محبوب را بررسی میکنیم.
فریم ورکهای توسعه وب
فریم ورکهای کاربردی وب، مجموعهای از کدهای آماده هستند که به توسعهدهندگان وب کمک میکنند تا برنامههای کاربردی وب را سریعتر و آسانتر ایجاد کنند. این فریم ورکها برای انجام وظایف رایجی مانند مدیریت پایگاه داده، اعتبارسنجی فرمها و طراحی رابط کاربری استفاده میشوند.
فریم ورکهای فرانت اند (front-end)
فریم ورکهای فرانت اند برای ایجاد رابط کاربری وب سایت که توسط کاربران دیده میشود، مورد استفاده قرار میگیرند. فریم ورکهای محبوب توسعه وب برای فرانت اند Angular ،Vue.JS ،Bootstrap هستند که در ادامه به بررسی هر کدام از آنها به صورت جداگانه میپردازیم.
فریم ورک انگولار
Angular یکی از بالاترین رتبه بندیهای فیم ورک برای frontend است و در سال 2010 توسعه یافته است. اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید فریم ورک انگولار چیست؟ Angular یک چهارچوب اپن سورس مبتنی بر TypeScript است و توسط گوگل ایجاد و نگهداری میشود. Angular از کد TypeScript در وب سایتها استفاده میکند و بدون نوشتن هیچ کد اضافی، در زمان کمتری به ورودی کاربران پاسخ مناسبی میدهد. جالب است بدانید بسیاری از شرکتهای مطرح در دنیا از فریم ورک Angular استفاده می کنند. این شرکتها شامل؛
- PayPal
- Nike
- Upwork
- و غیره
فریم ورک Vue.JS
Vue.js یک فریم ورک توسعه وب مبتنی بر جاوا اسکریپت منبع باز است. این فریم ورک با استفاده از HTML ،CSS و جاوا اسکریپت ساخته شده و از معماری Model-View-View Model (MVVM) پشتیبانی میکند. یادگیری فریم ورک Vue.js آسان است و جامعه زیادی از برنامه نویسان از آن استفاده میکنند.
فریم ورک Bootstrap
فریم ورک Bootstrap با کمک HTML، CSS و جاوا اسکریپت توسعه یافته است. امروزه به لطف این فریم ورک انواع دستگاهها (دسکتاپ، تبلت و تلفنهای هوشمند) توسعه پیدا کردهاند. شرکتهای توسعه داده شده با این فریم ورک شامل؛
- Airbnb
- Netflix
- Uber
فریم ورکهای بک اند (back-end)
فریم ورکهای بک اند اتصالی میان زبانهای برنامه نویسی و دیتابیسها ایجاد میکنند که توسعه دهندگان به راحتی بتواند دادههای کاربردی را در فرانت اند برنامه مد نظر به نمایش بگذارد. محبوبترین فریم ورکهای بک اند شامل Ruby on Rails، Django و Spring Boot هستند.
Ruby on Rails
Ruby on Rails یک فریم ورک متن باز مبتنی بر روبی است. روبی مسئول ارائه نرم افزار ایمن و مقیاس پذیر است. Ruby on Rails توسط David Heinemeier Hansson در سال 2005 توسعه یافته است. این فریم ورک توسط شرکتهای مطرح زیر مورد استفاده قرار میگیرد.
- CafePress
- Airbnb
- Shopify
- Github
Django
جنگو یک فریم ورک اپن سورس مبتنی بر پایتون است که توسعه سریع برنامههای کاربردی وب را فراهم میکند و تضمین میکند که مقیاس پذیر و انعطاف پذیر هستند. جنگو بر اساس معماری Model Template View (MTV) ساخته شده است و با هر فریم ورک frontend سازگار است. شرکتهای برتر که از Django استفاده میکنند شامل؛
- YouTube
- Spotify
- و غیره.
Spring Boot
Spring Boot فریم ورک مبتنی بر جاوا است و به برنامه نویسان اجازه میدهد تا برنامههای کاربردی آماده تولید و مستقل را توسعه دهند. این فریم ورک انعطاف پذیری و مقیاس پذیری بالایی را برای وبسایتها ارائه میدهد. شرکتهایی که از این فریم ورک استفاده میکنند، شامل موارد زیر هستند.
- Netflix
- Uber
- Intuit
- و غیره.
دیدگاهتان را بنویسید