بازی سازی چیست؟
در چند دهه اخیر با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن ابزار های الکترونیکی گوناگون، بازی ها و سرگرمی های افراد هم جنبه دیجیتالی و مجازی پیدا کرده اند. امروزه ساخت و تولید یک نرم افزار بازی کامپیوتری به همراه طراحی و انتشار نسخه اپلیکیشن آن در گوشی های هوشمند، تبدیل به یک صنعت پر درآمد و بسیار محبوب شده است. به طوری که اکثر برنامه نویسان و توسعه دهندگان به حرفه ی بازی سازی روی آورده اند. شاید شما هم کنجکاو باشید که بدانید یک بازی چگونه ساخته می شود؟ چه ابزار هایی برای ساخت یک بازی لازم است؟ چه روش هایی برای کسب درآمد از بازی سازی وجود دارد؟ و… . در راستای پاسخ به این سوالات، امروز در این مقاله نوین تک، به بررسی این موارد میپردازیم.
بازی سازی چیست؟
بازی سازی (Game Development)، هنر ساخت بازی است که شامل مراحل طراحی، تست، توسعه و انتشار نرم افزار بازی می شود. در اولین مرحله ساخت یک بازی یعنی مرحله طراحی، فرآیندها، مراحل بازی، ابزار های مورد استفاده در هر مرحله، جوایز برندگان و تعامل بازیکنان با یکدیگر طراحی می شود. همانطور که در قبل اشاره کردیم، بازی سازی علاوه بر برنامه نویسی کلی نرم افزار، احتیاج به مهارت هایی از قبیل طراحی گرافیکی برای ساخت گرافیک بازی و صدا گذاری برای هر یک از شخصیت های بازی هم دارد.
در مرحله تست بازی، یک تستر(Tester) تمام مراحل بازی را به خوبی تست و بررسی کرده تا از عملکرد درست هر یک از بخش های بازی اطمینان حاصل کند. با تست اولیه بازی، ایراد ها و کم و کاست های مرحله طراحی یافت شده و اصلاح می شوند و بازی آماده انتشار می شود.
از دیگر مراحل بازی سازی، مرحله به روزرسانی قابلیت ها پس از انتشار بازی است. بازی ها برای اینکه بتوانند به عنوان یک هنر در عصر دیجیتال تاثیر ماندگاری داشته باشند احتیاج به به روزرسانی مرتب داده ها و قابلیت هایشان دارند.
ابزار های لازم برای بازی سازی
قبل از اینکه به سراغ روش های کسب درآمد از بازی سازی برویم، لازم است چند ابزار مهم برای ساخت یک نرم افزار بازی را برای علاقه مندان حرفه بازی سازی معرفی کنیم. این ابزار ها برای شروع مراحل ساخت بازی بسیار ضروری هستند:
1.کامپیوتر: اولین ابزار مورد استفاده در بازی سازی وجود یک کامپیوتر است. شما می توانید هم از سیستم عامل ویندوز و هم از سیستم عامل Mac برای ساخت بازی ها استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که اکثر موتور های ساخت بازی فقط روی یکی از این سیستم عامل ها نصب می شوند. و روی هر دوی آن ها کار نمی کنند.
2.موتور بازی سازی: موتور بازی سازی مهم ترین ابزار در ساخت یک بازی به شمار می رود. در واقع این ابزار هسته اصلی ساخت نرم افزار های بازی رایانه ای یا بازی موبایل است. خروجی موتور بازی سازی پس از گردآوری گرافیک، انیمیشن، صدا، هوش مصنوعی، رندر،گیم پلی و… همان نرم افزار بازی خواهد بود. موتور بازی سازی علاوه بر ساخت و تولید بازی، وظیفه عیب یابی و رفع خطاهای بازی را هم به عهده دارد.
کدام موتور بازی را باید انتخاب کنید؟
این سوال خیلی مهی در بازی سازی است و بدیهی می باشد که کاملاً به سطح مهارت شما و نوع بازی ای که می خواهید بسازید بستگی دارد. اما در ادامه قصد داریم خلاصه ای از برخی موتورهای بازی که فکر می کنیم بهترین گزینه برای شما هستند، به ترتیب از پیچیدگی کمتر به بیشتر به شما معرفی کنیم.
به طور تقریبی می توان موتورهای بازی را با ویژگی های زیر طبقه بندی کرد:
الگوهای آماده بازی ساز:
ساده ترین راه برای شروع ایجاد بازی موبایل، استفاده از الگوهای آماده است که دارای محدودیت هایی هم می باشد زیرا هنگام استفاده از این الگوها نمی توانید چیزی مربوط به بازی به جز کاراکترها،پیش زمینه ها، موسیقی و مواردی از این قبیل را تغییر دهید. خلاصه اینکه پایه و اساس بازی به هیچ وجه قابل تغییر نیست. به عنوان مثال سایت هایی مثل AppyPie یا ChupaMobile الگوهای آماده بازی ارائه می دهند.
نرم افزار GameSalad:
با نرم افزار گیم سالاد می توانید با کشیدن و رها کردن ماوس شروع به ساخت بازی برای موبایل کنید در واقع ابزاری برای تولید و انتشار بازی موبایل است که نیاز به برنامه نویسی ندارد و محیط آن کاملا گرافیکی است و بازی در زمان کوتاهی ساخته می شود و می توان آن را در مارکت ها منتشر نمود. این بهترین روش برای مبتدیان است و در اینجا شما لیستی از اشیاء و رفتارها دارید به این صورت که با قرار دادن یک شی تعیین می کنید چه اتفاقی برای آن بیفتد. به عنوان مثال شما یک مربع ۲D ایجاد می کنید و رفتاری به آن می دهید که اگر کاربر روی صفحه نمایش کلیک کرد این دکمه پرش کند.
اسکریپت نویسی بصری:
یک راه حل پیشرفته تر برای بازی سازی است که به شما امکان انعطاف پذیری بیشتری را نسبت به روش هایی که تا الان گفته شد می دهد. در این روش شما اساساً “گره هایی” ایجاد می کنید که نشان دهنده اقدامات یا رویدادهایی برای اشیاء بازی شما هستند. در واقع نوعی نمودار که بیانگر همه اتفاقاتی است که در پنجره بازی شما رخ می دهد است.
برنامه نویسی:
برنامه نویسی برای ساخت بازی موبایل بهترین روش برای برای کنترل کامل بازی تان است ، به خصوص اگر می خواهید بازی پیچیده تر و پیشرفته تری ایجاد کنید. حالا اگر به عنوان یک توسعه دهنده بازی به این حرفه علاقه دارید ، ممکن است در حین انجام کار، یادگیری را شروع کنید! خبر خوب این است که برخی از موتورهای بازی زبان برنامه نویسی ساده خود را ارائه می دهند که درک اصول اولیه برای مبتدیان را آسان می کند.
روش های کسب درآمد از بازی سازی
پس از بررسی مفهوم بازی سازی و معرفی ابزار های لازم برای آن، نوبت به روش های کسب درآمد از بازی سازی می رسد. همانطور که میدانید مهمترین جنبه در هر فعالیتی درآمد حاصل از آن است. حرفه بازی سازی در کنار اینکه فرصت شغلی جذابی برای علاقه مندان به بازی های ویدیویی است، شغل بسیار پر درآمدی می باشد به شرط اینکه با روش های کسب درآمد از بازی سازی به خوبی آشنایی داشته باشید. در ادامه این مقاله ما چند روش بسیار کارآمد برای کسب درآمد از بازی سازی به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.
بازی ها را به صورت مستقیم بفروشید
بیشترین راه کسب درآمد شرکت ها و کمپانی های بزرگ بازی سازی، از طریق فروش مستقیم بازی ها به کاربران است. بازی های بزرگ مثل Xbox و Play Station که دارای کاربران میلیونی هستند به صورت مستقیم و از طریق شرکت خود، بازی ها را به فروش می رسانند. در این روش شما باید ابتدا بازی خود را به فروشگاه های اینترنتی مثل گوگل پلی، اپ استور و بازار بفروشید. البته این فروشگاه ها مبلغی را به عنوان درصد فروش از فروش بازی شما دریافت می کنند.
داخل بازی ها تبلیغات کنید
یکی از روش های رایج برای کسب درآمد از بازی سازی، تبلیغات درون برنامه ای است. شما می توانید پس از اینکه مخاطبان بازی شما به حد قابل قبولی رسیدند با شرکت های دیگر بازی سازی همکاری کرده و در حین استفاده کاربر از برنامه، بازی های آن شرکت ها را تبلیغ کنید. این تبلیغات ممکن است به چند صورت در برنامه ظاهر شود. به عنوان مثال پس از به پایان رسیدن چند مرحله از بازی، ارائه ارز و امتیاز با کلیک بر روی تبلیغات نمونه هایی از کسب درآمد از طریق تبلیغات درون برنامه ای است.
برخی امکانات برنامه را پرمیوم کنید
یکی دیگر از روش های مدرن کسب درآمد از بازی سازی که اکثر شرکت های مستقل بازی سازی از آن استفاده می کنند، پرداخت های درون برنامه ای است. در این روش بازی های تولید شده با امکاناتی که برای مخاطب جذاب باشد، به صورت رایگان منتشر می شود اما برخی از امکانات ویژه آن مثل: مراحل جانبی و جذاب، مهمات و ارز و قابلیت های متنوع به صورت پرمیوم (پرداخت مبلغی برای استفاده) ارائه می شود.
محصولاتی مربوط به بازی را تولید کرده و به فروش بگذارید
یکی دیگر از روش های کسب درآمد از بازی سازی، فروش محصولات مربوط به بازی است. این روش معمولا توسط شرکت تولید کننده بازی هایی به کار گرفته می شود که مخاطبان چند میلیونی دارند. پس از اینکه بازی تولید شده توسط این شرکت ها در میان کاربران، شناخته شده و محبوب شد، آن ها دست به تولید محصولاتی مانند کلاه، تیشرت، ماگ، عروسک و… با طرح لگوی بازی یا یکی از شخصیت های معروف بازی زدند. این روش علاوه بر اینکه باعث کسب درآمد از فروش محصولات می شود، بازی ها را هم با روشی کم هزینه تبلیغ می کند.
در پایان پیشنهاد میکنیم که اگر به بازی سازی و صنعت گیم علاقه مند هستید حتما در دوره مبانی کامیپوتر ++C گروه آموزشی نوین تک شرکت کنید.
جهت اطلاع از جزيیات و هزینه دوره به لینک زیر مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید